Page rank

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

28η Οκτωβρίου

ΝΑΙ !

Dewaterizment part 4...

Όποτε πιάνω αυτό το θέμα, χάνομαι στις σκέψεις μου και δεν καταλήγω πουθενά. Ας δούμε αν με βοηθάει να τις γράφω...Οι άνθρωποι είναι ζώα , ένα είδος ζώων. Κάθε ζωντανός οργανισμός για να επιβιώσει έχει αναπτύξει κάποιες άμυνες, κάποιες συμπεριφορές και κάποια χαρακτηριστικά...

Εμείς με την ανώτερη σκέψη μας και την κοινωνικότητα μας, έχουμε βρεθεί στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας. Μέχρις εδώ όλα καλά, αλλά με ποιο τίμημα;
Οργανωνόμαστε σε κοινωνίες , κατοικούμε σε πόλεις , έχουμε εξημερωθεί σχεδόν ολοκληρωτικά, μα τα ένστικτα μας παραμένουν. Θαμμένα ίσως για τους περισσότερους, αλλά παραμένουν εκεί.

Στις ανθρώπινες κοινωνίες υπήρχαν από πάντα σύνολα κανόνων συμβίωσης που συναντώνται είτε με τη μορφή θρησκειών και ηθικών κανόνων είτε με τη μορφή νόμων, εγκλήματος και τιμωρίας. Θρησκεία και νόμοι λειτουργούν ουσιαστικά ως αλυσίδες χαλιναγώγησης του πρωτόγονου κομματιού του εαυτού μας. Από αυτήν την έλλειψη ελευθερίας προκύπτουν πιστεύω όλα τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος. Ζει σε ένα σύνολο καταπιέζοντας τη φύση του και λειτουργώντας μέσα σε πλαίσια που δεν έχουν φτιαχτεί στα μέτρα του, αλλά στα μέτρα των πολλών ή στα μέτρα των ισχυρών.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο που μπορεί να μην τον εκφράζει καν, είναι υποχρεωμένος να λειτουργήσει αν θέλει να επιβιώσει. Αυτή η παραφύση διαδικασία και ο φόβος, είτε της κοινωνικής κατακραυγής, είτε της τιμωρίας σε περίπτωση που παρεκκλίνει από τον δρόμο που του έχουν ήδη προδιαγράψει, είναι ουσιαστικά το άγχος ,ένας απροσδιόριστος φόβος και προκαλεί την συντριπτική πλειοψηφία των ψυχολογικών προβλημάτων.

Η ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Για να την επιμηκύνουμε ουσιαστικά αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας δημιουργικά και να ανακαλύπτουμε πράματα από τον τροχό μέχρι τους δορυφόρους. Κάπου στο δρόμο όμως χαθήκαμε, αρχίσαμε να δημιουργούμε για να υπηρετούμε και όχι για να μας υπηρετούν οι δημιουργίες μας.

Ο κόσμος νομίζουμε πως είναι χτισμένος πάνω στη νοοτροπία του όσα προσφέρω τόσα παίρνω , τουλάχιστον αυτή είναι η μητρική ένια του καπιταλισμού, δίκαιο το σύστημα αλλά το θέμα είναι πως πάντα κάποιος άλλος κρίνει ποιος προσφέρει τι, και ο,τι στηρίζεται στην «ηθική» των ανθρώπων είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

Έτσι απέτυχε και ο κομμουνισμός στα χέρια του Στάλιν και του Μάο, ο φασισμός του Χίτλερ και οι κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις. Και το καπιταλιστικό σύστημα όμως αν και κατανοεί καλύτερα τη φύση του ανθρώπου είναι σε βάθος χρόνου και αυτό καταδικασμένο να αποτύχει για έναν απλό λόγο. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να έχει τον ίδιο τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς , τις ίδιες αντοχές, τα ίδια θέλω τις ίδιες προτεραιότητες … ή για να το πω πιο απλά οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι.
Στο ερώτημα «θα προτιμούσες να ζήσεις λίγο και καλά , ή πολύ και καταπιεσμένος» , διαφορετικοί άνθρωποι θα δώσουν διαφορετικές απαντήσεις. Υποκρισία. Απ τη στιγμή που ζούμε ήρεμα και ως «νοικοκυραίοι» σ’ αυτόν τον κόσμο έχουμε ήδη δώσει όλοι μας την ίδια απάντηση.

Αυτή η ηρεμία, ο νωχελικός τρόπος που αντιμετωπίζουμε την αδικία, η απάρνηση και η καταπίεση των θέλω μας, τα σκουριασμένα αντανακλαστικά μας και γενικά η όλη συμπεριφορά μας, μας έχουν οδηγήσει στο να μας κάνουν κουμάντο χαϊβάνια με κονέ, χαϊβάνια με λεφτά, χαϊβάνια με λέγειν. Μαλλιαροί εκπρόσωποι του θεού που ανακάλυψαν, μας υποδεικνύουν τι είναι σωστό και τι λάθος, παπαρολόγοι πολιτικάντηδες πασχίζουν για το καλό μας, εντεταλμένα κοράκια μας ταΐζουν τις πληροφορίες που επιθυμούν κι εμείς καθόμαστε ακίνητοι στον καναπέ, με ορό βλακείας στις φλέβες και αργοσαπίζουμε. Θα μου πεις κι εσύ τι κάνεις γι’ αυτό; Τίποτα δεν κάνω.

Όχι επειδή δεν μπορώ , δεν δικαιούμαι δικαιολογίες, απλά επειδή έχω μάθει να θεωρώ αυτό το βάρος φυσιολογικό και έχω κι εγώ δώσει την απάντηση μου «προτιμώ να ζω πολύ και καταπιεσμένος».
Τι προκύπτει απ’ όλα αυτά; Αλλαγή, επανάσταση, αναρχία. Λόγια του αέρα, μπούρδες, ήμουν και παραμένω γραφικός κομπάρσος και δυστυχώς είμαι πλειοψηφία.
Αναρτήθηκε από dewaterizingefforts.blogspot.com

Τα χάλια σου Δήμαρχε


"Ονειδος για τους ενήλικες (νέους και μεγαλύτερους) που ρυπαίνουν τον χώρο ανερυθρίαστα. Και το χειρότερο, είναι πιθανότατα οι ίδιοι ενήλικες που διαμαρτύρονται για την έλλειψη χώρων πρασίνου...


Ονειδος για τους γονείς που δεν προσφέρουν στα παιδιά τους την κατάλληλη ΠΑΙΔΕΙΑ (σημειώνεται ότι η ΠΑΙΔΕΙΑ δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με την μόρφωση) ώστε να σέβονται στοιχειωδώς τους χώρους που ζουν αλλά και το περιβάλλον γενικότερα και τέλος, ΟΝΕΙΔΟΣ για την Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης για την εικόνα εγκατάλειψης του συγκεκριμένου πάρκου."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Αναρτήθηκε απο αναγνώστη στο Τροκτικό

Πηγαίνετε μια βόλτα σε οποιαδήποτε ευρωπαικη πρωτευουσα και θα ντραπείτε για τα χαλια μας

Συμβολα και συμβολισμοί

Σχετικά με το βίντεο το Μουζουράκη το οποίο φαντάζομαι πως οι περισσότεροι έχετε ήδη δει εχω να πω τα εξής : Εστω και αν διαφωνούμε ή όχι με αυτά που λεει κάποιος πρέπει να υπερασπιζόμαστε μέχρι θανάτου το δικαίωμα του στο να μπορει να τα πει.


Τα λαικά δικαστήρια οι απειλές και η βία ανηκουν στη ζουγκλα και όχι σε ανθρώπους που λένε "τρομάρα τους" πως κατάγονται απο τους αρχαίους Ελληνες. Αν οι αρχαίοι λοιπόν εβλεπαν αυτά τα χάλια της σύγχρονης Ελλάδας δεν νομίζω να ήθελαν καμμία σχέση με τους Νεοέλληνες. Είμαστε η κοινωνία του ωχαδερφισμού , του εγωισμού, της αδιαφορίας, της Βίσση, της Βανδή, της Μπεζαντάκου, του Αδωνι, του Γιωργάκη, του Κωστάκη, της λαμογιάς,των Ολυμπιακών της ρεμούλας και της ντόπας, της κλεψιάς, της πουστιάς (ζητώ συγγνωμη απο τους gay κακως χρησιμοποιω τη λεξη αυτη). Ειμαστε αυτοι που δεν εχουν διαβάσει ουτε δυο βιβλία, που θεωρούμε κουλτούρα το Ρέμο, δημοσιογραφία τον Ευαγγελάτο τον Χατζηνικόλάου την Τατιάνα, τον Τριανταφυλλόπουλο , τον Χαρδαβέλλα. Ανακυκλώνουμε τα ίδια σκατά καθημερινα χαμένοι στις μικρες μας ασήμαντες ζωούλες, χωρίς ρομαντισμό, ελευθερία , δικαιοσύνη , αξιοπρεπεια, αγαπη τον συνανθρωπο, αγαπη για τη δημιουργία.
Γι αυτό λοιπόν κατα τη γνώμη μου αφού δεν έχουμε στήσει τα λαικά δικαστήρια για όλους τους παραπάνω που μας δουλεύουν ψιλό γαζί είναι πολυ τραβηγμένο να το κάνουμε για ένα παιδί που είπε αυτα που πιστεύει χωρίς να έχει άλλωστε καποιο προσωπικο συμφέρον. Καλώς η Κακώς νομίζω πως θα επρεπε να μας προσβάλλει περισσότερο όταν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας παρα όταν προσβάλλουν τα εθνικά μας σύμβολα. Τα εθνικά σύμβολα όπως λέει και η λέξη "συμβολίζουν" το μεγαλείο της ψυχής του λαού μας και την ελευθερία. Είναι υποκρισία και πρεπει να είσαι στενομυαλος οταν υπερασπιζεσαι το συμβολο (ιδίως με βιαιο τρόπο) ενω έχεις ξεχάσει την ουσία πισω απο αυτο (π.χ. ελευθερία έκφρασης). Αυτα...

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Τρομοκράτες





Είμαι εναντίον στη βία. Λυπάμαι το κοριτσάκι που βρίσκεται στο νοσοκομείο όπως λυπάμαι και για τον Αλέξανδρο που σκότωσαν περυσι. Δυστυχως όσο αυτό το κωλοσύστημα θελει να μας πείσει πως νορμαλ είναι να τα καταπίνουμε όλα και να μη μιλάμε τόσο θα βλέπουμε έξαρση της βίας. Εχω την εντύπωση πως αν η κοινωνία δεν προσφέρει υγιείς τρόπους εκτόνωσης της πίεσης όλα όσα βλέπουμε είναι αναπόφευκτα. Οταν δεν μπορεις να πιστεψεις στην δικαιοσύνη στην ισότητα στην ελευθερια εκφρασης, στην αξιοκρατια, στην συναδελφικότητα, και όταν βλέπεις πως η ζωή σου γίνεται μερα με τη μερα μια επαναληψη, αγωνας για επιβιωση, μερα της μαρμότας, μόνος σου και όλοι τους τότε σε τι θα πιστέψεις? Ευχαριστώ δεν θα πάρω...

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Aleister Crowley




O Aleister Crowley γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1875 στο Warwickshire της Αγγλίας. Ο Crowley ήταν μυστικιστής, παραγωγικός συγγραφέας, ποιητής, αστρολόγος, ζωγράφος, ηδονιστής, ορειβάτης και master στο σκάκι.
Σαν παιδί η συμπεριφορά του ανάγκασε την θρησκευόμενη μητέρα του να τον αποκαλεί “Κτήνος” (σ.σ. τη σύμπτωση και μένα η δικιά μου έτσι μ έλεγε ), ένα χαρακτηρισμό που αυτός αποδέχτηκε και χρησιμοποίησε στο υπόλοιπο της ζωής του. Αν και μεγάλωσε με αυστηρές χριστιανικές αρχές μετά τον θάνατο της αδερφής του και του πατέρα του παρέκκλινε από αυτές.

Αντιδρούσε στην χριστιανική διδασκαλία καθώς θεωρούσε πως οτιδήποτε ευχάριστο στη ζωή, η εκκλησία το συμπεριλάμβανε στη λίστα με τις αμαρτίες. (he has a point there)

Το Δεκέμβριο του 1896 ο αποφάσισε να ακολουθήσει ένα μονοπάτι προς τον μυστικισμό. Τον επόμενο χρόνο ξεκίνησε να διαβάζει βιβλία από αλχημιστές και βιβλία μαγείας και να θεωρεί όλες τις ανθρώπινες επιδιώξεις μάταιες.

Διατηρούσε έντονη σεξουαλική ζωής με πόρνες και κοπέλες που έβρισκε σε τοπικά μπαρ αλλά επίσης είχε και ομοφυλοφιλικές εμπειρίες στις οποίες είχε παθητικό ρόλο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του έκανε αρκετές τελετές με σεξουαλικά όργια.

Ο Βρετανικός νόμος εκείνη την εποχή απαγόρευε την ομοφυλοφιλία και κατά την διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών του Aleister στο Cambridge συνέβη η σύλληψη καταδίκη και φυλάκιση του Oscar Wilde για αυτόν τον λόγο. Στο αυτοβιογραφικό δράμα του The World’s Tragedy συμπεριέλαβε δυο σελίδες για τον Σοδομισμό στις οποίες παραδεχόταν ανοιχτά την ομοφυλοφιλία του και εξυμνούσε το σεξ μεταξύ ανδρών. Αυτές οι δυο σελίδες παρόλα αυτά διαγράφηκαν από όλες τις εκδόσεις του βιβλίου εκτός από αυτές που δόθηκαν σε φίλους του.
Τον Ιανουάριο του 1929 έγραψε: Υπήρξαν τέσσερεις άνδρες στην ζωή μου που αγάπησα. Δεν νοιώθω το ίδιο για τις γυναίκες. Μια γυναίκα μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα σε λίγες ημέρες.

Ως νέος σπούδασε μυστικισμό το Τάγμα της Χρυσής Αυγής “Order of the Golden Dawn” όπου ο Samuel Liddell Mac Gregor Mathers υπήρξε ο πρώτος του μέντορας στην μαγεία, αν και αργότερα έγιναν εχθροί. Ο Mathers μήνυσε για πνευματικά δικαιώματα !?! τον Crowley όταν έκανε δημόσια μια τελετή.

Το 1900 ταξίδεψε στο Μεξικό και συνέχισε εκεί μόνος τις αναζητήσεις του. Από τα γραπτά του φαίνεται πως εκείνη την εποχή ανακάλυψε την «μαγική» λέξη Abrahadabra (The Word of Aeon which signifieth the Great Work accomplished)

Τον Οκτώβριο του 1901 αφού εξασκούσε Raja Yoga για κάποιο διάστημα υποστήριξε πως έφτασε σε μια πνευματική κατάσταση λεγόμενη dhyana. Στην έκθεση με τίτλο Barshith περιέγραψε τον περιορισμό των σκέψεων σε μονάχα ένα αντικείμενο ως μέσο για να πετύχει ένα σκοπό. Η έκθεση περιγράφει την μαγεία ως κατεύθυνση των σκέψεων σε ένα αντικείμενο μέσω τελετουργικών. Το 1903 παντρεύτηκε την Rose Edith Kelly.



Επιδραστικός και αμφιλεγόμενος ως χαρακτήρας είναι σήμερα γνωστός για τα μυστήρια γραπτά του που περιλαμβάνουν τα “The Confessions of Aleister Crowley, Magick without Tears” και “The Book of the Law.” Το τελευταίο δόθηκε στον Crowley από μια οντότητα ονομαζόμενη Aiwass στο Κάιρο το 1904 και αντιπροσωπεύει τα εκ βαθέων ιερά κείμενα του φιλοσοφικού/θρησκευτικού του συστήματος γνωστού και ως Thelema που είχε ως κεντρικό θέμα «Κάνε ότι θελήσεις αυτός είναι ο κανόνας».
H γυναίκα του Rose άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, και ο Aleister πίστεψε πως μια οντότητα είχε έρθει σε επαφή μαζί της. Με τις οδηγίες της κάλεσε τον Θεό Horus στις 20 Μαρτίου. Ο θεός του είπε ότι ένας νέος αιώνας ξεκινούσε και ο Crowley θα έπαιζε το ρόλο του προφήτη.

Ο Αleister και η Rose έκαναν μια κόρη που ονομάστηκε Nicole Ma Ahathoor Hecate Sappho Jezebel Lilith Crowley τον Ιούλιο του 1904. Το παιδί πέθανε το 1906. Έκαναν άλλη μια κόρη την Lola Zaza το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου και ο Crowley έκανε μια ευχαριστήρια τελετή για αυτό. O Aleister και η Rose χώρισαν το 1909.



Κατά τη διάρκεια της ζωής του ο Crowley παρουσιάστηκε από τον τύπο ως ο πιο διαβολικός και διεστραμμένος άνθρωπος στον κόσμο και τα tabloids συχνά έγραφαν ιστορίες σχετικά με τα μεταφυσικά του πειράματα. Κάποια στιγμή τον απέλασαν από την Ιταλία καθώς είχε ιδρύσει μια οργάνωση βασιζόμενη στις προσωπικές του φιλοσοφίες το Abbey of Thelema.

Οι δημοσιογράφοι ενθουσιάστηκαν ακόμη περισσότερο λοιπόν όταν αυτός αγόρασε μια μυστηριώδη παλιά έπαυλη στις όχθες του Loch Ness, υποτίθεται για να κάνει κάποιες τελετουργίες.


Το σπίτι αυτό γνωστό ως Boleskine House βρισκόταν στην νοτιοανατολική όχθη του Loch Ness κοντά στο χωριό Foyers στην Σκωτία. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα από τον Archibald Fraser. Ένας τοπικός μύθος ανέφερε πως κάποτε στο σημείο αυτό βρισκόταν μια εκκλησία που άρπαξε φωτιά παγιδεύοντας όλους όσους παρακολουθούσαν την λειτουργία καίγοντας τους ζωντανούς. Ο Crowley έμεινε εκεί μέχρι το 1913 και περίεργοι μύθοι σχετικά με όσα έγιναν εκεί υπάρχουν ακόμη στην τοπική μυθολογία.

Μια από τις ιστορίες αφορά τον χασάπη τις περιοχής τον οποίο ο Crowley έχει καλέσει σπίτι του για να του παραγγείλει κρέας. Ο Crowley την ώρα εκείνη πραγματοποιούσε μια δύσκολη τελετή και ο χασάπης χτύπαγε για ώρα το κουδούνι έως ότου ο Crowley έχασε την αυτοσυγκέντρωση του. Εκνευρισμένος έγραψε την παραγγελία σε ένα κομμάτι χαρτί που είχε γραμμένο πάνω του ένα «ξόρκι». Λίγο αργότερα καθώς ο χασάπης έκοβε το κρέας, έχασε την συγκέντρωση του και έκοψε όλα τα δάκτυλα του δεξιού του χεριού με τον μπαλτά. Άλλες ιστορίες μιλάνε για την οικονόμο του που τρελάθηκε και εξαφανίστηκε αφού την είχαν καταλάβει «σκοτεινά πνεύματα».

Η τελετή που ο Crowley προσπαθούσε να κάνει στο Boleskine δεν είχε να κάνει με μαύρη μαγεία ή με σατανικά πνεύματα. Είναι γνωστή ως “Abramelin Operation” και υπήρχε στο «The Book of Sacred Magic of Abramelin The Mage» ένα διάσημο βιβλίο μαγικής γνώσης που χρονολογείται στα μέσα του 15ου αιώνα. Ο σκοπός της τελετής ήταν να επικοινωνήσει με τον φύλακα άγγελό του. Δυστυχώς για αυτόν το μόνο που κατάφερε ήταν να καλέσει δαίμονες. Κατά τη διαμονή του στο σπίτι λέγεται πως υπήρχε μια βαριά ατμόσφαιρα με μαύρα σύννεφα, δυνατούς άνεμους και περίεργους ανθρώπους στην περιοχή. Το σπίτι λέγεται πως συνδεόταν με ένα νεκροταφείο μέσω ενός τούνελ.
Ο Crowley αργότερα πούλησε το Boleskine του οποίου αργότερα ιδιοκτήτης έγινε ο φανατικός οπαδός του Crowley, Jimmy Page των Led Zeppelin. Το Boleskine House έχει ακόμη μια ιδιαίτερη σημασία καθώς οι ακόλουθοι της φιλοσοφίας του Crowley ακόμη και τώρα όταν πραγματοποιούν τελετές γυρνάνε και κοιτούν βόρεια προς το Boleskine.

Ο Richard B. Spence γράφει στο βιβλίο του Secret Agent 666:Aleister Crowley, British Intelligence and the Occult ότι ο Crowley ήταν ένας πράκτορας των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Η αποστολή του πιθανότατα ήταν να μαζέψει πληροφορίες σχετικά με το γερμανικό δίκτυο πληροφοριών, τους Ιρλανδούς ακτιβιστές και να παράγει προπαγάνδα ενάντια στον Γερμανικό και Ιρλανδικό ιδεαλισμό. Χρησιμοποίησε Γερμανικά περιοδικά για να εκφράζει τις απόψεις του.
Το Σεπτέμβριο του 1930 ο Crowley επισκέφτηκε την Λισαβόνα και με την βοήθεια του Fernando Pessoa σκηνοθέτησε ένα ψεύτικο θάνατό του στον βραχώδη σχηματισμό Boca De Inferno (Στόμα της Κόλασης). Στην πραγματικότητα είχε εγκαταλείψει την χώρα και απολάμβανε τα άρθρα των εφημερίδων για τον θάνατο του. Μετά από τρεις εβδομάδες εμφανίστηκε σε μια έκθεση στο Βερολίνο.
Υπήρξε ένας εθισμένος χρήστης ναρκωτικών και κρατούσε αρχείο σχετικά με την χρήση τους. Κάποια από αυτά ήταν λάβδανο, όπιο, κοκαΐνη, χασίς, αλκοόλ, μεσκαλίνη και ηρωίνη.
Ο Crowley πέθανε στις 1 Δεκεμβρίου του 1947 σε ηλικία 72 ετών στο Hastings. Είχε εθιστεί στην ηρωίνη μετά από συνταγολόγηση μορφίνης για το άσθμα του πολλά χρόνια πριν. Αυτός και ο γιατρός του πέθαναν με 24 ώρες διαφορά. Οι εφημερίδες υποστήριξαν ότι ο γιατρός αρνήθηκε να το χορηγήσει μορφίνη και αυτός τον καταράστηκε.
Cultural References:

Η εικόνα του υπάρχει στο άλμπουμ των Beatles, Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band ενώ υπάρχει η φήμη πως το ομώνυμο τραγούδι αναφέρεται σε αυτόν.
Ο Ozzy Osbourne έχει γράψει ένα τραγούδι που λέγεται Mr Crowley.
O Jimmy Page είναι συλλέκτης προσωπικών αντικειμένων του ενώ στην ταινία The Song Remains The Same εμφανίζεται το Boleskine Mansion

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Blogs?

Τσεκάροντας τα hits καθημερινά στη σελίδα μου, μου έχει γεννηθεί η εξής απορία: Ποιοί είναι αυτοί που διαβάζουν πραγματικά τα μπλογκ. Για παράδειγμα εγώ τυχαίνει να κάνω μια δουλεια που είναι πιο ξεκουραστη και απο αυτή ενος δημοσίου υπαλλήλου. Στο 8 ωρο μου είναι ζήτημα αν δουλεύω μισή ώρα. Οπως καταλαβαίνετε υπάρχει πολύς ελεύθερος χρόνος και ετσι διαβάζω καθημερινά τα κλασσικα Τρελά Κουνελια , Πρεζες καθώς και όλα σχεδόν τα μπλογκ των ανθρωπων που με διαβάζουν. Εχοντας την πρεπουσα αυτογνωσια και μετριοπάθεια γνωρίζω πως το μπλογκ μου δεν ειναι και κανενα ιδιαιτερα γνωστο η μεγάλο. Παρολα αυτα βλέπω αρκετά καθημερινά hits σε ωρες εργασίας πραγμα που με κανει να σκεφτομαι πως και οι αναγνωστες μου αφού έχουν διαβάσει όλα τα γνωστα μπλογκς διαβαζουν κατοπιν και το δικο μου. Ποιος δουλεύει σε αυτή τη χώρα τελικά?

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Βυθισμένη πόλη στη Ν. Ελλάδα "δείχνει" την Ατλαντίδα ;


Τα μυστικά μίας χαμένης πόλης, που θεωρείται πιθανό να «ενέπνευσε» τη δημιουργία ενός από τους πιο διαχρονικούς μύθους, το θρύλο της χαμένης Ατλαντίδας, έφεραν στο φως ανακαλύψεις στη Νότια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ανακάλυψη βυθισμένης πόλης στην Ελλάδα, που χρονολογείται περίπου από την εποχή που ο Πλάτων έγραψε την αλληγορική ιστορία της Χαμένης Ατλαντίδας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o βυθισμένος οικισμός, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Pavlopetri, από ομάδα Άγγλο - Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωλόγων και εικάζεται πως δημιουργήθηκε 5.000 πριν.

Σημειώνεται ότι η περιοχή, όπου έγινε η ανακάλυψη, βρίσκεται δίπλα στην Ελαφόνησο. Μέχρι πριν από χρόνια μάλιστα, αποτελούσε τμήμα της Ελαφονήσου, από την οποία αποκολλήθηκε εξαιτίας ισχυρού σεισμού.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου», δήλωσε ο Dr Jon Henderson, καθηγητής Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

«Ανακαλύφθηκαν ευρήματα, που θεωρείται ότι ανήκουν στην περίοδο 2.800 με 1.200 π.Χ., δηλαδή πολύ πριν τις ένδοξες μέρες της κλασικής Ελλάδας. Υπάρχουν και πιο παλιές πολιτείες που βυθίστηκαν στον κόσμο, ωστόσο, καμία δε θεωρείται ότι ήταν τόσο καλά οργανωμένη σε πόλη, όπως η συγκεκριμένη, γεγονός που την κάνει τόσο μοναδική», τόνισε ο ίδιος.

Αν και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά 40 χρόνια πριν, από ένα Βρετανό ωκεανογράφο, μόλις φέτος, με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας, κατάφεραν οι αρχαιολόγοι να «χαρτογραφήσουν» τα απομεινάρια της περιοχής.

Αυτό που ανακάλυψαν ήταν υπεράνω πάσης προσδοκίας. Χάρη στις μετακινήσεις της άμμου και την «περίφραξη» της τοποθεσίας στο πλαίσιο μίας προστατευμένης ακτής, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν ολόκληρο κόσμο από κτίρια, αυλές, δρόμους, λίθινα μνημεία και θρησκευτικά κτίσματα, ενώ παντού υπήρχαν χιλιάδες θραύσματα, θρύψαλα κεραμικών.

«Βρήκαμε κεραμικά, που χρονολογούνται από τη Λίθινη εποχή, γεγονός που υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία κατοικήθηκε περίπου 5.000 χρόνια πριν, δηλαδή τουλάχιστο 1.200 χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε παλιότερα», τόνισε ο κ. Henderson, ο οποίος ηγείτο της υποθαλάσσιας έρευνας και προσέθεσε :

«Ανακαλύψαμε περισσότερα από 9.000 τετραγωνικά μέτρα με κτίρια, που δεν είχαν ανακαλυφθεί. Ωστόσο, αυτό που μας προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη, ήταν η ανακάλυψη ενός, πιθανού, μεγάρου, ενός επιβλητικού, μνημειώδους οικοδομήματος με ένα πελώριο ορθογώνιο προθάλαμο, που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή να κατοικείτο από μία ελίτ, γεγονός που αυτόματα "αναβαθμίζει" το στάτους του ευρήματος».

Περισσότερο από οποιοδήποτε υποθαλάσσιο εύρημα μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο επιτρέπει την «εισχώρηση» στους μηχανισμούς, με τους οποίους λειτουργούσε η Μυκηναϊκή κοινωνία.

«Παγωμένη στιγμή από το παρελθόν»

«Αναπαριστά μία παγωμένη στιγμή του παρελθόντος. Είναι μοναδικό το εύρημα, γιατί όπως κάθε βυθισμένη τοποθεσία, δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά», δήλωσε ο Ηλίας Σπονδύλης, επικεφαλής του ελληνικής ομάδας ερευνητών.

Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο γιατί βυθίστηκε η πόλη. Οι θεωρίες που ακούγονται, περιλαμβάνουν την αλλαγή της στάθμης της θάλασσας ή την υποχώρηση του εδάφους, εξαιτίας μίας φυσικής καταστροφής, όπως ενός σεισμού ή ενός τσουνάμι.

«Είναι εξίσου πιθανό να συνέβη εξαιτίας του συνδυασμού και των δύο», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Σακελαρίου, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας. «Ούσα η παλιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, είναι πραγματικά μοναδική. Δε δείχνει μόνο το πώς οι άνθρωποι ζούσαν εκείνη την περίοδο, αλλά παρουσιάζει και εκπληκτικό ενδιαφέρον για τους επιστήμονες, καθώς τα νερά που την περιβάλλουν, είναι ιδιαίτερα ρηχά», τόνισε ο ίδιος.

«ΗΑτλαντίδα αποτελούσε ανέκαθεν ένα μύθο, ένα μύθο που αποτελούσε ωστόσο και το λόγο που συνεχίζονταν οι υποθαλάσσιες έρευνες. Το λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων ωκεανών έχουν ερευνηθεί μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, παραμένουν όμως πολλά ακόμα που πρέπει να εξεταστούν», προτού βγάλουμε συμπεράσματα, υπογράμμισε ο κ. Σακελαρίου.

Οι ντόπιοι κάτοικοι της γειτονικής Νεάπολης, είναι κατενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη. «Οι παλιότεροι έλεγαν ότι κάτι υπάρχει εκεί κάτω, αλλά δεν είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κουσούλης.

Αναρτήθηκε απο Cosmo.gr

Zeta Reticuli


Το Zeta Reticuli (ζ Ret / ζ Reticuli) είναι ενα δυαδικό σύστημα αστέρων που βρίσκεται 39 ετη φωτός μακριά απο τη Γη. Βρίσκεται στον αστερισμό Reticulum και είναι ορατό στο γυμνό μάτι όταν ο ουρανός είναι αρκετά σκοτεινός. Αναφέρεται σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις συνωμοσιολογίας. Η πρωτη έχει να κάνει με τον εξωγήινο του Roswell. To Nοέμβριο του 2005 μια ανωνυμη πηγή η οποία ισχυριζόταν πως ήταν μελος μια ομάδας υψηλόβαθμων αξιωματούχων της DIA (Defense Intelligence Agency) αρχισε να κανει διαφορες αναρτησεις σε σελίδες που ειχαν να κάνουν με γκρουπς ανθρώπων που ενδιαφέρονταν για τα UFO. Οι αναρτήσεις περιείχαν πληροφορίες σχετικά με κάποιο Project Serpo. Οι πληροφορίες αυτες ανέφεραν πως το 1947 έγιναν δύο πτώσεις UFO στο New Mexico μια απο τις οποίες αποτέλεσε τη βάση για τo συμβαν του Roswell. Το σχέδιο Serpo αναφέρει πως υπήρξε ενας επιζων εξωγήινος ο οποίος βοήθησε ώστε να υπάρξει επικοινωνία με τον πλανήτη του στο σύστημα Zeta Reticuli.Οι επικοινωνίες συνεχίστηκαν και ενα προγραμμα ανταλλαγης ελαβε δραση απο το 1965 μεχρι το 1978.
Η δεύτερη περίπτωση εχει να κανει με την υποτιθέμενη απαγωγη ενος ζευγαριού των Betty και Barney Hill στις 19-20 Σεπτεμβρίου 1961. Η ιστορία του ζευγαρίου ονομαζόμενη (the Zeta Reticuli incident) ήταν οτι οι δυο τους έγιναν θύματα μιας απαγωγής εξωγήινων οι οποίοι τους εκαναν μια σειρα ιατρικών εξετάσεων και κατόπιν τους αφησαν να φύγουν. Σε επικοινωνία που είχαν με τους εξωγήινους αυτοί παρουσίασαν στη γυναικα ενα χαρτη σχετικά με την προελευση τους. Κατα τη διάρκεια υπνωσης αργότερα αυτή κατάφερε να αναπαράγει το χαρτη της φωτογραφίας ο οποίος μετά απο πολλες ερευνες εδειξε οτι αντιστοιχεί στο συστημα Zeta Reticuli. Μυθοπλασία ή αλήθεια Who Knows?

ΑΓΡΙΑ ΝΕΙΑΤΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΒΡΑΔΙΝΟΣ / ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΞΑΝΘΟΣ)

80s

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Bruce Springsteen w/ Michael Stipe - Because The Night

Because the night

Metallica - Enter Sandman - Live In Moscow

Metallica - Enter Sandman - Live In Moscow

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Aphex Twin - Windowlicker

Richard D. James (Super κομματι - Super Video)

Ξύλο και χημικά


Δυνάμεις των ΜΑΤ έκλεισαν την Ευριπίδου στο ύψος της Αθηνάς και έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών πάνω στους εργαζομενους στα ναυπηγεία διαδηλωτες.

Διαδήλωση Λιμενεργατών


Αυτήν την ώρα διαδηλώνουν οι λιμενεργάτες έξω απο το υπουργείο Εργασίας. Φωτιές σε κάδους απορριμάτων, οι μπατσοι σε θέσεις μάχης ενάντια στους διαδηλωτες,φυγαδεύτηκε ο Λοβέρδος. Μπράβο στο ΜΠΑΤΣΟΚ για την ευαισθησία του απέναντι στους εργαζόμενους.

Πυρηνικό ατύχημα 1968 Γροιλανδία


Στις 21 Ιανουαρίου 1968 ένα Αμερικάνικο βομβαρδιστικό Β-52 που μετέφερε 4 βόμβες υδρογόνου συνετρίβη στην Γροιλανδία. Το Β-52 συμμετείχε σε μια ψυχροπολεμική αποστολή συναγερμού. Μια φωτιά στην καμπίνα αναγκασε το πληρωμα να εγκαταλείψει το αεροπλάνο πριν να μπορεσει να κάνει μια αναγκαστική προσγείωση. Εξι μέλη του πληρώματος προσγειώθηκαν σωα ενω ενας εβδομος που δεν ειχε εκτινασσομενο καθισμα σκοτώθηκε. Το βομβαρδιστικό έπεσε σε παγο κοντά στην αεροπορική βαση Thule στο North Star Bay της Γροιλανδίας. To πυρηνικό φορτίο διασκορπίστηκε οδηγώντας σε ευρεία ραδιενεργό μόλυνση της περιοχής. Πριν και κατα τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν πάνω απο 1000 πυρηνικές δοκιμές και αποστολές, πολλές εκ των οποίων οδήγησαν σε παρόμοια ατυχήματα.

Jenny Lewis - Rabbit Fur Coat

Ενα Ακόμα

Ετσι για να ξεκινησει καλα η μερα

Stevie Wonder

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Ιωαννης Ραλλης


Ο Ιωάννης Ράλλης (1878-1946) ήταν ο τρίτος κατα σειρά και τελευταίος πρωθυπουργός (1943-1944) που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς κατα την Γερμανική Κατοχή της Ελλάδας στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο γιος του Γεώργιος Ράλλης έγινε πρωθυπουργός της χώρας το 1980-1981.

Κλεπτοκρατία

Η Κλεπτοκρατία είναι ένας όρος που αποδίδεται σε μια κυβέρνηση η οποία επεκτείνει τον προσωπικό πλούτο και ισχύ των αξιωματούχων της και της αρχουσας τάξης μέσω κρατικών χορηγήσεων/δαπανών εις βάρος του ευρύτερου πληθυσμού της χώρας. Σας θυμίζει κάτι?

Aντε σπασε ρε μαλακα

80s

Εξάρχεια ωρα 12

80s

Νειατα στη λασπη

Trash 80's

Ναρκωτικά στα θρανία

FEAR AND LOATHING GREEK STYLE

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

San Antonio Spurs Vs Olympiakos

San Antonio Spurs Vs Olympiakos

την μαλακίαν πολλοί ηγάπησαν, τον μαλάκαν όμως, ΟΥΔΕΙΣ!!!


Γ. Παπανδρέου:
«Ο πολίτης θα μας ήθελε αντεξουσιαστές στην εξουσία».
Χρυσοχοϊδης:
«Καμία ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία.»

Αμέσως μετά, στα πλαίσια της άσκησης μιας προσωπικής πολιτικής άνευ λαϊκής εντολής ή/και νομιμοποίησης, σε επιχείρηση σκούπα του ΜΠΑΤΣΟΚ, αθώοι ανύποπτοι διερχόμενοι πολίτες, χωρίς αιτία ή υποψία για κάτι που πιθανόν να τους βαρύνει, αναγκάστηκαν να γονατίσουν στο πεζοδρόμιο με την απειλή όπλου φυσικά, και καθυβριζόμενοι αισχρά -λόγοις και έργω- από τους αλήτες των οποίων προΐσταται -ως πολιτικός αρχιαλήτης- ο Χρυσοχοίδης.



Για να σε δω τώρα μεγαλόστομε παπαρολόγε κ. Φαρδόπουλε.
Να δω που είναι η μηδενική ανοχή.
Να σε δω, κι αν χρειαστεί, σε στολίζω λαμπάκια και καντήλια αργότερα.
Γνωστός δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις αναρχικών και ήταν ανάμεσα στα 81 άτομα που προσήχθησαν χθες το βράδυ, αναφέρει ότι ομάδες αποτελούμενες από περίπου 30 αστυνομικούς εισέβαλαν στις καφετέριες των Εξαρχείων, με την αιτιολογία ότι θα πραγματοποιούσαν υγειονομικό έλεγχο.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έβγαζαν τους θαμώνες από τα μαγαζιά και προχωρούσαν «τυφλά» σε προσαγωγές «για εξακριβώσεις στοιχείων», όπως έλεγαν, ακόμα και αν οι προσαχθέντες τους έδειχναν τις ταυτότητές τους.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάστηκαν ως «μάρτυρες» για τα επεισόδια που είχαν προηγηθεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να τους ζητηθούν και πάλι τα στοιχεία τους.

Συμβουλή:
Αφήστε τα περί πυγμής, "πηχτής" και τα ρέστα και μην παίζετε με ηθικοπλαστικά στοιχεία άσκησης πολιτικής, ιδιαίτερα όταν αυτά επιδεικνύονται δια της αστυνομικής βίας. Χαλαρώστε και μην μπλέκετε την δημοκρατία με την πυγμή. Δεν έχουν θέση αυτές οι δύο λεξούλες στην ίδια πρόταση… ηρεμήστε!

Είπαμε να σηκώσετε τα μανίκια, όχι όμως και να ξεκουμπώσετε... το φερμουάρ!





Κοτσάνα: «Καμία ανοχή στην αστυνομική αυθαιρεσία.» ΑΠΟ ΕΜΑΣ!!!
[ η Χρυσόμυγα που έκανε κώλο ]

Αναρτήθηκε απο Λες-Μαλακίες

Θα τον ξεφτιλίσει

Giovanni Silva De Oliveira

Φοβερες Πασες Γκάλης

Nick Gallis

Γαλα ΑΓΝΟ

Nick Gallis

Κουμπι ορ Νοτ Κουμπι

ΚΑΤΜΑΝ

Pet Shop Boys Live!

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου Eκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα
Σάββατο 21 Νοεμβρίου Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Γεωργίου - Best of

80s Greek Trash Movies Trailers

80s TV Commercials

Γιάννης Φλωρινιώτης - Time Out

Τόλης Τσιμογιάννης - Και κανεις και ζημιες

Θ Ε Ο Σ !!!!!

Μπανάκι Μανάκι - another classic

Με σουπερ βιντεο

Classic 80's

Παλιο και αγαπημένο

Μαθε μπαλιτσα αγορι μου

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

And the Nobel goes to...


Μετα την συνέχιση των επιθέσεων σε Αφγανιστάν και τις απειλές στο Ιραν ο Μπαρακ Ομπάμα αποφασίστηκε οτι θα λαβει το Νομπελ Ειρήνης

LCROSS Impact Video

H συντριβή του πυραύλου της ΝΑΣΑ στο φεγγάρι

Απόφαση Ευθύνης

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Τηλε - Φτυάρι

Η Ελληνική Τηλεοραση σε μεγάλες στιγμές

Best of X Factor 2 2008

trash

Best of X Factor 2008

trash

Ελλάδα η κοιτίδα του πολιτισμού

trash

H νεα υφυπουργός πολιτισμού



Αντε την επομενη φορα πρωθυπουργό την Τσιτσιολίνα ξεφτίλες.

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Μπράβο Μαλάκες!

Είμαι σίγουρος πως αυτή η καινούργια κυβέρνηση θα είναι άσπιλη. Αποκλείεται να κλέψουν τα λεφτά του δημοσίου. Δεν θα ιδιωτικοποιήσουν την παιδεία, θα χτυπήουν ανελέητα το κεφάλαιο, ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο ανεργος θα ωφεληθουν οσο ποτε απο το κοινωνικο κράτος. Για να μην πω για την υγεία που θα πεθαίνουμε όλοι χαρούμενοι και με αξιοπρέπεια. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρος σοφού αλλα το τρεις και τετρακις μονο τελέιως μαλάκες το πράττουν.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Εκλογες 2009

Εκλογές 2009

Ελλάδα - Εκλογές 2009

Μνημόσυνο

Βασίλης Λεβεντης All Time Classic

Βασίλης Λεβεντης - Θεός - Τα σπάει

Codex Gigas


To Codex Gigas είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό διασωζόμενο έγγραφο του κόσμου. Πιστεύεται ότι γράφτηκε στις αρχες του 13ου αιώνα σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων μοναχών στην Βοημία. Το 1648 κατα τη διάρκεια του Τριακονταετούς πολέμου κλάπηκε απο το Σουηδικό στρατό και βρίσκεται σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Σουηδιας στη Στοκχόλμη. Είναι γνωστό ως η Βίβλος του Διαβόλου εξαιτίας μιας μεγάλης απεικόνισης του διαβόλου στο εσωτερικό του (βλ. φωτο) αλλά και του μύθου πως ο μοναχός που το έγραψε είχε πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο. Ο μοναχός είχε παραβεί τους μοναστικούς όρκους του και είχε καταδικαστεί να χτιστεί ζωντανός. Για να αποφύγει αυτή την ποινή υποσχέθηκε να γράψει σε ενα βραδυ ενα βιβλιο που θα εξυμνούσε το μοναστηρι για παντα και θα περιειχε ολη την ανθρωπινη γνωση. Κοντα στα μεσανυχτα και οταν καταλαβε πως αυτο δεν γινόταν ζήτησε απο τον Διάβολο να τον βοηθησει με αντάλλαγμα την ψυχή του. Αφού λοιπον τον βοηθησε και το βιβλιο ολοκληρώθηκε, ο μοναχος προσθεσε την εικονα του διαβολου ως ενδειξη ευγνωμοσύνης.

Hans Memling - Judgment Day - Hans Memling Triptych Gdansk


Dies irae, dies illa
Solvet saeclum in favilla
Teste David cum Sibylla.

Baba Vanga


H Vangelia Pandeva Dimitrova (Baba Vanga)(1911-1996) ηταν μια τυφλή προφήτης, μυστικίστρια και βοτανο-θεραπεύτρια απο τη Βουλγαρία. Κατάφερε να πείσει αρκετούς ανθρώπους ότι είχε παραφυσικές ικανότητες.Απέδιδε τις παραφυσικές της ιδιότητες σε παρουσία πνευμάτων τα οποία επικοινωνούσαν μαζί της. Δεν ηξερε γραφη ή αναγνωση και μίλαγε με μια βαριά διάλεκτο έτσι ωστε σε Βουλγάρικες εκπομπές που την παρουσίαζαν χρησιμοποιούνταν υπότιτλοι.Λέγεται ότι προέβλεψε την πτώση την Σοβιετικής Ένωσης, το ατύχημα στο Τσερνόμπιλ και την ημερομηνία θανάτου του Στάλιν. Επίσης προέβλεψε οτι ο 3ος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει το 2010. Ήξερε την ακριβή ημερομηνία θανατου της και είπε οτι ένα 10χρονο κορίτσι στη Γαλλία θα κληρονομούσε το χαρισμα της. Ο Βασιλιάς της Βουλγαριάς Μπορις ο 3ος την είχε επισκεφθεί κατα τη διάρκεια του 2ου παγκοσμιου πολέμου και αρκετές φορές είχε εμφανιστει με τον Τέοντορ Ζίβκοβ και υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Κομμουνιστικού κομματος στην κρατική τηλεόραση της Βουλγαριας.